Discourse: Ανοικτού Κώδικα Πλατφόρμα για Forum και Chat rooms

Submitted by webdev on

Αν χρειάζεστε μια πλατφόρμα συζητήσεων για την εταιρεία ή το project σας, το Discourse είναι μια ανοικτού κώδικα λύση που μπορεί εύκολα να καλύψει τις ανάγκες σας τόσο για forum όσο και για mailing list ή για chat room.

Το Discourse ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2014 και από τότε προσφέρει όλο και περισσότερες λειτουργίες και το προτιμούν ήδη πολλές εταιρείες π.χ. Docker, Wyze, The Atlantic κλπ.  Γιατί το επιλέγουν; Γιατί είναι "Simple. Modern. Fun." Βασίζεται στην ιδέα των συζητήσεων (σκεφτείτε κάτι σαν τα σχόλια σε social media τύπου Facebook, Twitter) όπου όλα φορτώνονται just-in-time και όχι σε ξεχωριστές σελίδες.

Δηλαδή προσφέρει ένα flat φόρουμ, όπου η συζήτηση και οι απαντήσεις εμφανίζονται γραμμικά η μία κάτω από την άλλη, ενώ παράλληλα έχουν και context: μπορείς να ανοίξεις επι μέρους απαντήσεις που έχουν γίνει σε ένα σχόλιο χωρίς να φύγεις από εκεί όπου βρίσκεσαι...

Το Discourse είναι mobile-first και ενσωματώνει όλα όσα θες σε ένα φόρουμ και ακόμα περισσότερα: Single sign-on & Social login, app για Two-factor authentication, Community moderation, Spam blocking, Emoji & Badges, απάντηση μέσω email, κλπ.

Τεχνικά, το Discourse είναι client-server και αποτελείται από state of the art και φυσικά open-source «υλικά»:

  • back-end app σε Ruby on Rails που ακούει σε REST αιτήματα και απαντά μέσω JSON.
  • front-end app σε Ember.js, που μιλάει με το back-end μέσω του Rails API. Το Ember.js για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα Javascript framework για ανάπτυξη εφαρμογών που χρησιμοποιούν εκατοντάδες projects και εταιρείες, από το Travis CI μέχρι το Netflix και το LinkedIn (πάρτε μια γεύση εδώ)
  • PostgreSQL για την αποθήκευση των δεδομένων
  • Redis για κασάρισμα

Το Discourse είναι πολύπλοκη εφαρμογή, αλλά μπορεί να εγκατασταθεί σχετικά εύκολα σε server. Εναλλακτικά, αν θέλετε να στήσετε το forum σας σε Discourse, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κάνουμε μια πολύ συμφέρουσα προσφορά για εγκατάσταση + hosting.

 

Επικοινωνία

Υπηρεσίες